Taksinumerot.fi - Taksien puhelinnumerot

Kela-taksi

Etsitkö Kela-taksin puhelinnumeroa?
Kelan suorakorvattavien taksimatkojen korvaus on siirtynyt uuteen järjestelmään vuosien 2011-2013 aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli haluat saada Kelan maksaman matkakorvauksen taksimatkasta suoraan taksissa, sinun on tilattava taksi Kela-taksin tilauskeskuksesta. Löydät Kela-taksin tilausnumeron tältä kätevästi tältä sivustolta kunnittain jaoteltuna. Huomaa että mikäli kuljet säännöllisesti toistuvaan hoitoon, voit tilata useammankin hoitokerran taksimatkat yhdellä kertaa.

Kela-taksikeskus kysyy tilausta tehdessäsi koska ja minne olet menossa, milloin sinulla on lääkäri- tai kuntoutusaika ja onko sinulla esimerkiksi apuvälineitä tai opaskoiraa mukana. Kela-taksikeskus yrittää yhdistellä kyytejä, siten että samaan taksiin voi tulla muitakin samaan paikkaan tai samaan suuntaan matkustavia. Kuulo- ja puhevammaiset voivat tilata taksin myös tekstiviestillä sen jälkeen kun heidän tietonsa on ensin puhelimella ilmoitettu tilauskeskukseen.

Kela-taksissa näytät kuljettajalle aina Kela-kortin ja maksat vain omavastuuosuuden 25 euroa yhdensuuntaisesta matkasta. Jos sinulla ei ole Kela-korttia mukana, maksat koko matkan itse ja voit hakea myöhemmin korvausta Kelalta. Omavastuu on silloin kuitenkin 50 euroa. Mikäli Kelan korvaamia matkoja tulee vuoden mittaan paljon ja vuosittainen omavastuuraja 300 euroa ylittyy, lähettää Kela asiakkaalle vuosiomavastuukortin. Omavastuu ylittyy nopeasti esim. säännöllisissä taksikyydeissä dialyysiin, terapiaan tai sädehoitoon. Kun näytät omavastuukorttia taksinkuljettajalle, ei sinulta peritä omavastuuosuutta, vaan Kela maksaa koko kyydin.

Kela-taksia käyttäessäsi et voi itse valita haluamaasi autoa tai autoilijaa. Tiettyä taksia voit käyttää vain siinä tapauksessa, että sinulla on vakiotaksioikeus. Vakiotaksioikeuden voivat saada vaikeavammaisten kuntoutusta saavat asiakkaat ja sitä aiemmin saaneet 65 vuotta täyttäneet asiakkaat sekä yksin matkustavat alle 16-vuotiaat lapset ja vaikeasti sairaat lapset. Mikäli sinulla vakiotaksioikeus, voit siis tilata kyydin suoraan tutulta kuljettajalta, joka puolestaan tekee tilauksen Kelataksikeskukseen.

Aikaisemmin taksin kuljettajan piti täyttää Kela-valtakirja ja lähettää se Kelalle. Nyt tätä ei enää tarvita vaan Kela saa kaikki kyydin tiedot sähköisesti, mikä nopeuttaa mm. vuosittaisen maksukaton täyttymistä. Niin ikään lääkärin kirjoittamaa todistusta ei enää tarvitse jättää taksille, vaan se on itse säilytettävä puolen vuoden ajan.


Löysitkö haluamasi tiedot? Anna meille +1 Googlessa!